25 czerwca w poznańskim Pasażu Kultury podczas Maltafestivalu Poznań 2010 zostanie zorganizowana impreza tzw. silent disco Byliście na czyms takim już kiedyś? Polega na tym, że przy wejściu otrzymuje się słuchawki wraz z odbiornikiem, skąd leci muzyka. Wszyscy tańczą w swój rytm a gdy się zdejmie słuchawki widać osoby poruszające się, tańczące.. w ciszy Bardzo fajne doświadczenie! Wstęp jest wolny a naprawdę warto
Dzięki za wyrozumiałość W zasadzie to chciałam porozmawiać w ogóle o festiwalu, o tym co się będzie działo. Oczywiście nie ukrywam związku z nim, ale o to też chodzi, żeby trochę przybliżyć całą ideę, pokazy i występy.
A silent disco jest u nas jeszcze zupełnie nieznane, chociaż w Warszawie pierwsza taka dyskoteka odbywała się w Nowym Teatrze podczas walentynek w 2009 roku. Tutaj jednak będzie fajniej, zapewniam
Polecam tez zapoznać się z warsztatami Jana Fabre. To coś dla odważnych jednostek o zdolnościach aktorskich i/lub tanecznych Mówię teraz o tym, bo do 14 maja można zgłoszenia wysyłać a wybrane osoby otrzymają roczne stypendium, wyjadą za granice i wezmą udział w dużym projekcie "Prometheus Landscape II".
Poznań wcale nie jest tak daleko!
A co Was szczególnie interesuje? Bardziej teatr, film, pokazy, warsztaty? To będę informować o najciekawszych rzeczach Oczywiście, jeśli chcecie, bo namolną tez być nie chce
Taka impreza ma duży plus - by porozmawiać nie trzeba będzie się przekrzykiwać z beatem. Ciekawa jestem jak to technicznie rozwiązane - czy jakość dźwięku podawana w słuchawkach jest zadowalająca.
Postaramy się, aby jakość dźwięku była jak najlepsza. Będąc w Teatrze Nowym na silent disco nie przeszkadzała mi jakość - naprawdę był czysty dźwięk, bez zakłóceń i słuchawki wygodne (nie spadały, nie uwierały). Fajnie też uwiecznić kamerą taką dyskotekę, bo ludzie tańczą w różny rytm muzyki (jaki sobie wybiorą) Na Maltafestivalu silent disco będzie od 25 czerwca do 3 lipca codziennie o 24, także kilka dni jest do wyboru a ja naprawdę polecam, bo wiem jak to jest i jak wygląda
Nie zapomnijcie czegoś w kolorze flamandzkim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum