Wysłany: 26 Maj 2008, 22:16 Globulki a sex oralny??
Raze z moja dziewczyna mamy dośc już gumek i chcieli byśmy spróbowac globulek. I tu powstaje moje pytanie : Czy jeśli już po odbytym stosunku (używając globulek) zdecydujemy się na sex oralny - chodzi mi oczywiście o sytuacje w której ja bym był bardziej aktywny to czy środki zawarte w nich mogą jakoś mi zaszkodzic?? A jeśli nie to czy może osłabic działanie samego preparatu??
I jeszcze jedno pytanie : wszędzie piszą że należy je wsadzic do pochwy a co z sexem analnym czy jest to również możliwe na tych środkach??
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 02 Lip 2006 Posty: 2871
Wysłany: 26 Maj 2008, 22:23 Re: Globulki a sex oralny??
blackman napisał/a:
I jeszcze jedno pytanie : wszędzie piszą że należy je wsadzic do pochwy a co z sexem analnym czy jest to również możliwe na tych środkach??
Ale po co. ;> O ile wiem to przy seksie analnym nie można zajść w ciążę. ;>
Co to globulek, to nigdy nie stosowałam, ale czytałam, że ich używanie może być uciążliwe, a i nie mają za dobrego wskaźnika Pearla, może dziewczyna by się zdecydowała na pigułki?
_________________ "Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów." #########
Uważa że pigułki szkodzą i nie da się jej w żaden sposób przekonac więc pigułki odpadają... A co do globulek oraz ich wskaźnikach Pearla to jest tak że jest zbliżony do prezerwatyw (dolna granica jest mniejsza ale za to górna jest wyżej) no przynajmniej na tych stronach na których ja sprawdzałem... a mimo to prezerwatyw używa się dużo częściej i panuje przekonanie że są lepsze od globulek...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Sie 2007 Posty: 2084
Wysłany: 29 Maj 2008, 18:24
I z tym porównywaniem to nie masz racji prezerwatywy maja wskaźnik Pearla max ok 15 globulki w niektórych źródłach nawet 30 więc ryzyko jest dwa razy większe... I zastanawia mnie jedna rzecz czy rzeczywiście oboje nie chcecie używać prezerwatyw czy tylko Ty? Bo to panowie na ogół uskarżają sie na tą metodę...
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 02 Lip 2006 Posty: 2871
Wysłany: 29 Maj 2008, 19:14
Blackman, ale zauważ, że gdy z prezerwatywą nic się nie stanie, nie pęknie, nie osunie się, to jest małe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże, a globulki działają plemnikobójczo i nie wiadomo, czy wszystko "zadziała" dobrze i czy dużo ich nie przeżyje.
_________________ "Szczęście polega na tym, całe szczęście, by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów." #########
Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 27 Gru 2005 Posty: 9965 Skąd: warszawa
Wysłany: 30 Maj 2008, 17:03
ja bym nie zaufała globulkom..
może niech Twoja dziewczyna pogada z lekarzem o pigułkach. teraz są takie, które mają bardzo niewielką ilośc hormonów i są naprawdę ok
_________________ i've been told / told you only find it once in a lifetime
so you better hold/ hold on stronger than ever
like it's the last time
Ja też bym nie ufała tylko globulkom... A tak w ogóle to tabletki nie szkodzą, wystarczy tylko pójść do odpowiedniego ginekologa, który dobirze najbardziej pasujące pigułki, odpowiednie do masy ciała itd.
A tak w ogóle to ile trwa już wasz związek? Dziei mnie naprawdę, ze cały czas stosujecie prezerwatywy, a nie szukacie innych form zabezpieczenia...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Lis 2008 Posty: 4755
Wysłany: 27 Kwiecień 2009, 17:23
jagodzianka napisał/a:
Dziei mnie naprawdę, ze cały czas stosujecie prezerwatywy, a nie szukacie innych form zabezpieczenia.
a mnie nie dziwi
jestem w stalym zwiazku od 9 lat i nie stosuje, ani nie mam zamiaru stosowac tabletek
dlaczego? bo zle sie czulam po zle dobranych kilka lat temu i nie mam ochoty probowac z innymi
po prostu
_________________ And a day came when the risk it took,
to remain tightly closed in a bud
was more painful then the risk it took to bloom.
This is the element of freedom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum