Wysłany: 25 Listopad 2005, 15:49 Oponka wokół brzucha
Zaczynam nowy wątek, bo myślę, że oponce się należy. Piszcie jakie macie rady na tłuszczyk wokół talii który sprawia, że wyglądasz jak kwadratowa dziewczyna w ciązy, nie masz możliwości założenia bikini ani spodni biodrówek, ani krótkiej bluzeczki ect.
Szczególnie interesują mnie opinie dziwczyn, którym udało się z tym wygrać.
NIe jestem gruba, ale mam problem właśnie z oponką i słyszałam, ze jej jest się najgorzej pozbyć.
Co robić?
Czy wystarczy mi, że codzinnie będe ćwiczyć po 20 min. z serią ćwiczeń na brzuch? I czy macie jakieś linki do stron ze skutecznymi ćwiczeniami?
POmóżcie, poradzcie, zapraszam wszystkie oponki do rozwijania temtu
Schizolka z oponką
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 4127 Skąd: Białystok
Wysłany: 25 Listopad 2005, 17:38
ja cwiczę codziennie brzuszki na tańce po 300 muszę robić różnych i po kilka serii...
ale Tobie polecam brzuszki na wciągniętych mięśniach
po prostu jak robisz to je wciagasz żeby mięśnie nie rozrastały się brzydko... no i na początku będzie ciężko więc warto zacząc od kilku
no i nie martw się nie Ty jedna masz oponkę mam wiele koleżanek które mają a są bardzo zgrabne i starają się ćwiczyc brzuch i jakoś się udaje
Wysłany: 26 Listopad 2005, 12:24
myślę, że 300 brzuszków to przesada. taką ilość może zafundować sobie ktoś kto robi je od dłużeszego czasu i ma dobrą kondycję.
Na początek wystarczy te 30 brzuszków w 3-4 seriach (czyli 30 brzuszków, 2 minuty przerwy i następne 30 itd).
z czasem oczywiście możesz zwiększać ich ilość .
na ładną talię poleca się skręty tułowia. podobno niezłe wyniki dają .
_________________ Testuję produkty Alpro soya
"Albo go kocha albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską."
Wysłany: 26 Listopad 2005, 21:08
300 brzuszkow to niecałe 20 minut a poza tym tak trzeba wciągać brzuch jak się robi brzuszki...ale najlepiej zacząć od małej ilości i nie trzeba robić aż tylu
poza tym uważam że można obyć się bez diety, ja osobiście nigyd żadnej nie podejmę bo to tylko utrata wartości odżywczychh z organizmu...a nawet cukry są potrzebne
a dieta to niepotrzebna męczarnia.. a brzuszki daja efekt i działają na zdrowie
oj landrynka landrynka-to ze ty nie masz problemu nie znaczy ze inni nie maja [smilie=ok2.gif] bez diety i przy samych brzuszkach moze efektu takiego nie byc...
Wysłany: 27 Listopad 2005, 17:08
ale ja nie mówie o swoich problemach tylko ogólnie ...ja wiem że nei mam bo trenuję tyleee lat ale mówiłam o koleżankach które mają ...osobiście jednak uważam że dieta nie jest najlepszym rozwiązaniem... i że nie chciałabym się głodzić mając nawet problemy
aa ćwiczenia także dobrze wpływają na organizm...
to jest moje osobiste zdanie i będę się tego trzymała...zresztą każdy ma swoje
dieta to nie jest głodzenie się tylko sposób odzywiania same ćwiczenia efektu nie przyniosa i sama dieta również.cwiczenia trzeba uzupelnic dieta a diete cwiczeniami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum