od czego by tu zaczac [smilie=hmmm_na.gif]
od kilku miesiecy mam dziwne wachania okresu,raz go nie ma 28 dni a potem 46.u lekarza byłam-rada-czekac.ale ile mozna.nic wlasciwie sie nie dowiedzialam.we wrzesniu nie miałam w ogole i juz nie wiem co robic.jakich witamin i w ogole czego moze mi brakowac [smilie=pytajnik.gif]
bonnie_blue Tu już tylko odwyk może pomóc Wróżka Jeżynka
Kalorii??
Za malo jesz. Kobiety ktore zbyt restrykcyjnie sie odchudzaja tak maja. Drrr. Radze Ci zaczac normalnie jesc (1800 kcal na dobe) bo takie cos moze prowadzic do bezplodnosci. moja kumpela tez tak miala jak Ty i teraz nie moze miec dzieci
Wysłany: 19 Październik 2005, 17:50
Moja koleżanka miała bardzo nieregularne okresy. Okazało się, że ma torbiel...Ale może i Tokstynka ma racje z tym jedzeniem ..
Drrr i komu tu się lanie na kolanie należy :smt018 ?
_________________ Testuję produkty Alpro soya
"Albo go kocha albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską."
Wszystkich.
Niestety najbardziej potrzebujesz kalorii. Jak nie zaczniesz jesc to zadne witaminy nie pomoga
wiem, ze sie starasz, ale Ty sie starasz nie zjesc wiecej niz 1000 kcal. Juz dzisiaj zjedz 1200 kcal.
Do tego bez witamin wlosy zaczna wypadac, paznokcie sie lamac.
Taka dieta przy Twojej chudosci jest BARDZO NIEBEZPIECZNA
Jezeli jesz 900 kcal i myslisz, ze to jest duzo, to ja uwazam, ze bez przesady. Nie dostarczasz organizmowi potrzebnych DO ZYCIA kalorii, witamin, mikroelementow.
Jak zaczna Ci wypadac wlosy, lamac paznokcie, Twoja cera bedzie brzydka, bedzie Ci ciagle zimno i zaczna Ci wypadac zeby (tak, tak) to tylko na Twoje wlasne zyczenie.
Taka dieta jest dobra dla LUDZI Z NADWAGA i tylko na pewien czas.
toksynko,przeciez ja o tym wiem.moj blad.chce teraz bardzo powoli dojsc do 1300.ale nie zrobie tego z dnia na dzien,bo na zdrowie to tez mi nie wydjzie.
bonnie_blue Tu już tylko odwyk może pomóc Wróżka Jeżynka
Sorki, e reaguje troche zbyt emocjonalnie ale widzialam co takie rzeczy moga zrobic z czlowiekiem. Mojej kumpeliw pewnym momencie zaczely zeby wypadac. Teraz chce miec dziecko ale jest bezplodna
Ja też słyszałam że takie kłopoty mogą być powodowane niewłaściwą dietą, zwłaszcza jeżeli to ograniczenie kalorii jest długotrwałe. Powinnaś poważnie o tym pomyśleć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum