Wysłany: 10 Czerwiec 2009, 17:09
To pewnie dlatego, że alkohol "obciąża" wątrobę, chociaż na pewno nie wpływa znacząco na aktywność enzymów które metabolizują sztuczne hormony.
Może i byłby jakiś wpływ u osób które nadużywają alkoholu regularnie i mają już ciut zniszczoną wątrobę?
Trafiłam tylko na pracę naukową, w której udowodniono, że przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych spowalnia pozbywanie się m.in. alkoholu, kofeiny i teofiliny z organizmu. Nic poza tym...
Przypomniała mi się koleżanka pielęgniarka, która bez mrugnięcia okiem potrafiła piwem popić pigułkę
A ja wszystkim łykającym i popijającym, tym normalnym użytkownikom i urwanym z choinki...składam serdeczne życzenia z okazji Nowego Roku...no i żeby dużo za dużo nie popijać...
Ostatnio zmieniony przez LidkaONA 30 Grudzień 2009, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum