Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13520 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 23:48
ja nie wiem na 100% ale wydaje mi się że to może (teoretycznie) być ryzyko, bo niby plemniki te 7 dni mogą przetrwać. aczkolwiek zanim hormony przestaną działać z powodu antybiotyku (o ile w ogóle przestaną, nie jest powiedziane, że na pewno), to minie trochę czasu.
wydaje mi się że nie tak łatwo zajść w ciążę jak się bierze pigułki, a tym bardziej tyle lat co Ty ros
moja mama brała baardzo długo hormony anty i nigdy w życiu nie zwracała uwagi na godzinę w jakiej połyka, biegunki czy antybiotyki.
z tego co wyczytałam i wydedukowałam, antybiotyki raczej nie działają wstecz. Byłoby to chyba bez sensu. Z resztą wszędzie piszą, że należy się zabezpieczać 'podczas' kuracji.
Mam nadzieję
A jeszcze jedno pytanko, we wtorek biorę ostatnią tabletkę, to powinnam połączyć opakowania przez ten antybiotyk, czy normalnie zrobić przerwę 7 dniową?
_________________ Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego.
— Lew Tołstoj
Antybiotyk nie działa wstecz poza tym jak się bierze tabletki to środowisko jest nieprzyjazne plemnikom także spoko.
Co do przerwy, to ja bym nie robiła przerwy jeżeli łączenie opakowań nie wpływa na Ciebie w żaden negatywny sposób. Jeżeli chcesz ją zrobić to ja bym się zdecydowała na seks bez dodatkowego zabezpieczenia 8 dnia kolejnego opakowania.
Rosel, ale już spokój z gumami poza antybiotykiem, tak?
Leki sterydowe nie wpływają na tabletki z tego co ja wiem, bo to lek przeciwzapalny/przeciwalergiczny. Rozumiem, że masz to w formie doustnych tabletak.
Z tego co wygrzebałam to ten bactrim to to samo co biseptol (to bardziej znajome dla mnie ) i są to leki przeciwbakteryjne, ale nie antybiotyki, więc chyba też powinno być okiej.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6262
Wysłany: 7 Maj 2010, 21:30
pytanko za 100 punktów - czy kodeina osłabia anty?
niby w ulotce się nie doczytałam nic takiego ale grom wie
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2010 Posty: 62 Skąd: Małopolska
Wysłany: 8 Maj 2010, 18:24
Nie wiem czy osłabia anty ale wiem że przeciwwrzodowe leki zobojętniające kwas solny nasilają depresyjne działanie kodeiny, w takim razie lepiej uważać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum