Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Rodzaje pigułek, skład, producent,cena...
Autor Wiadomość
Insomia
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 5 Maj 2006, 10:23   

No już dobrze. Każda z Nas może mieć swoje zdanie. Ja np. po tabletkach z ryczałtem miałam okropne dolegliwości i przez dwa lata walczyłam, aby wyregulowac sobie gospodarkę hormonalną, łącznie z leżeniem w szpitalu, do tego doszły mi zaburzenia związane z tarczycą. Jak sie później dowiedziałam, było to spowodowane owymi pigułami (naszej niezgody). Każda z Nas jest inna zarówno pod względem fenotypowym jak i genotypowym oraz psychosomatycznym. Dla jednej pigułka za 8 zł będzie rewelacyjna a dla innej jak dla mnie nieszczęściem ciągnącym się w skutkach przez 2 lata.

Kikker 
Przyjaciel Forum
ObiGyn in Spe

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 7 Maj 2006, 13:17   

Insomia napisał/a:
Te starsze mają silniejsze skutki uboczne i dlatego tak malo kobiet obecnie je stosuje.

Insomnia nie zgadzam sie KOMPLETNIE
pigulki starsze to pigulki 2 generacji, a ta jest wlasnie najbardziej preferowana na calym swiecie...[oprocz Polski, bo tu lubia robic na odwrot]
co do dyskusji na temat 2 generacji zapraszam do tematu Yasmin nr 1, bo juz mi sie nie chce rozpisywac na temat roznic generacyjnych

co do preferencji organizmu...to kazdy jest inny i kazdy reaguje inaczej

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 23 Październik 2007, 20:08   

Yasmin na Emilii Plater - 44 zł
A jakieś 200m dalej - na Świętokrzyskiej - 33 zł 8) uh, jakie różnice! W Warszawie są gdzieś tańsze niż za 33 zł?

Kate 
Tu już tylko odwyk może pomóc

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 5 Luty 2008, 22:15   

dziewczyny jak to jest z tymi Diane. Czy to rzeczywiscie hormonalna bomba? i ma wysokie stezenie hormonow? :roll:

bonnie_blue 
Tu już tylko odwyk może pomóc
Wróżka Jeżynka

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 6 Luty 2008, 07:20   

nie

sisy 
Użytkownik "Sam Swój"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 23:11   

Dziewczyny słuchajcie, Emilcia czy to normalne/mozliwe zeby u nas w aptece sprzedawali zagraniczna wersje tabsów? Chodzi mi o to, że biorę Micro21, z racji tego że lekarz mój jest na urlopie a w innych przychodniach odległe terminy wzięłam jedno opakowanie tabsów od koleżanki, która wykupiła je tydzien temu i dostała w aptece Micro 30 z angielskimi nazwami dni. I w dodatku były tańsze niż nasze polskie, a pani w aptece powiedziała, że potaniały. Koleżanka nie zapytała czemu dostała M30, a ja mam schiz że to że podróba może być lub Bóg wie co :roll:

.nothing more. and nothing less.

Ines 
Główny Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 23:17   

Micro 30?
wiem jedynie że są opakowania z importu docelowego są one białe z czerwonym paskiem,ale ona maja oznaczenia japońskie czy chińskie to jest to samo tylko przepakowywane gdzie indziej i właśnie są tańsze,ale mają tą samą nazwę co polskie

0lcia 
Pierwszy Raz

Wysłany: 27 Sierpień 2008, 22:39   

prosze powiedzcie mi gdzie najtaniej w lodzi DIANE 35? rosze o szybka odp

Magduś 
Użytkownik Weteran

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 29 Sierpień 2008, 05:49   

Jest to lek refundowany, więc wszędzie tak samo kosztuje raczej...

L.Krofft
Nieśmiały Użytkownik

Wysłany: 9 Styczeń 2009, 22:40   

Biore cilest od 5 lat z przerwą na ciąże pożniej cerazete na czas karmienia ok 7 miesięcy ,i nigdy nie zastanawiałąm sie nad składem i tym czy inne sa lepsze po tych mi ok żadnych dolegliwości ale czy to sa dobre tabletki ? maja inny skład niż wiekszośc tabletek tzn Norgestimatum 0,250 tabl.

Ostatnio zmieniłam ginekologa i babka mi powiedziala coś takiego ze jesli po odstawieniu tabletek szybko i łatwo zaszłam w ciaze to znaczy że antykoncepcja hormonalna jest odwracalna ~~ juz nie wiem czy dodala cos jeszcze ale mój mały rozumek odebrał to jak :uwazaj kobieto bo jesteś bardzo podatna na zajscie w ciąże a brak hormonów to katastrofa....

pewnie to co napisalam to masło maslane :-(

Odpowiedz do tematu