No już dobrze. Każda z Nas może mieć swoje zdanie. Ja np. po tabletkach z ryczałtem miałam okropne dolegliwości i przez dwa lata walczyłam, aby wyregulowac sobie gospodarkę hormonalną, łącznie z leżeniem w szpitalu, do tego doszły mi zaburzenia związane z tarczycą. Jak sie później dowiedziałam, było to spowodowane owymi pigułami (naszej niezgody). Każda z Nas jest inna zarówno pod względem fenotypowym jak i genotypowym oraz psychosomatycznym. Dla jednej pigułka za 8 zł będzie rewelacyjna a dla innej jak dla mnie nieszczęściem ciągnącym się w skutkach przez 2 lata.
Pomogła: 7 razy Wiek: 29 Dołączyła: 31 Mar 2005 Posty: 2966 Skąd: Bywater
Wysłany: 7 Maj 2006, 13:17
Insomia napisał/a:
Te starsze mają silniejsze skutki uboczne i dlatego tak malo kobiet obecnie je stosuje.
Insomnia nie zgadzam sie KOMPLETNIE
pigulki starsze to pigulki 2 generacji, a ta jest wlasnie najbardziej preferowana na calym swiecie...[oprocz Polski, bo tu lubia robic na odwrot]
co do dyskusji na temat 2 generacji zapraszam do tematu Yasmin nr 1, bo juz mi sie nie chce rozpisywac na temat roznic generacyjnych
co do preferencji organizmu...to kazdy jest inny i kazdy reaguje inaczej
_________________ There's only one true Kikker! Let's Kikker!
Pomogła: 2 razy Wiek: 23 Dołączyła: 07 Sie 2005 Posty: 1150
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 23:11
Dziewczyny słuchajcie, Emilcia czy to normalne/mozliwe zeby u nas w aptece sprzedawali zagraniczna wersje tabsów? Chodzi mi o to, że biorę Micro21, z racji tego że lekarz mój jest na urlopie a w innych przychodniach odległe terminy wzięłam jedno opakowanie tabsów od koleżanki, która wykupiła je tydzien temu i dostała w aptece Micro 30 z angielskimi nazwami dni. I w dodatku były tańsze niż nasze polskie, a pani w aptece powiedziała, że potaniały. Koleżanka nie zapytała czemu dostała M30, a ja mam schiz że to że podróba może być lub Bóg wie co
Pomogła: 3 razy Wiek: 28 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 10716
Wysłany: 13 Sierpień 2008, 23:17
Micro 30?
wiem jedynie że są opakowania z importu docelowego są one białe z czerwonym paskiem,ale ona maja oznaczenia japońskie czy chińskie to jest to samo tylko przepakowywane gdzie indziej i właśnie są tańsze,ale mają tą samą nazwę co polskie
Biore cilest od 5 lat z przerwą na ciąże pożniej cerazete na czas karmienia ok 7 miesięcy ,i nigdy nie zastanawiałąm sie nad składem i tym czy inne sa lepsze po tych mi ok żadnych dolegliwości ale czy to sa dobre tabletki ? maja inny skład niż wiekszośc tabletek tzn Norgestimatum 0,250 tabl.
Ostatnio zmieniłam ginekologa i babka mi powiedziala coś takiego ze jesli po odstawieniu tabletek szybko i łatwo zaszłam w ciaze to znaczy że antykoncepcja hormonalna jest odwracalna ~~ juz nie wiem czy dodala cos jeszcze ale mój mały rozumek odebrał to jak :uwazaj kobieto bo jesteś bardzo podatna na zajscie w ciąże a brak hormonów to katastrofa....
pewnie to co napisalam to masło maslane
_________________ "Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum