dziewczyny co jakiś czas mam wyjscie do toalety z bardzą rzadką kupką (raz na kilka-kilkanaście dni)...czy może to zaszkodzić tabletkom? Prosze wytłumaczcie mi dlaczego tylko silna biegunka może zaszkodzic.O co w tym wszystkim chodzi? Tabletka się nie wchłania? może gdy to zrozumiem poczuje sie lepiej
silna biegunka jest wtedy kiedy przez kilkanascie godzin wypływa z nas "kupa" czyli nas przeczyszcza i cała tresc jelitowa wychodzi...
tabletka wchłania sie z przewodu pokarmowego (to takze jelita, w których wchłania sie tabletka) wiec jest ryzyko ze sie zle wchłonie
twoje wypady nie mają znaczenia, tabletka sie wchłania
Ja takie pytanie mam... Hm... Nurtujące:)
Otóż brałam sobie regularnie Regulon:) Wzięłam 18 tabletkę, a następnego dnia rano pojechaliśmy z moim narzeczonym na mazury. Jest godzina 20, ja patrzę do torby, a tam tablet nie ma!! Zapomniałam zapakować - szczyt głupoty, nie musicie pisać... Pomyślałam sobie, że skoro i tak ich nie mam, to zrobię tę 7-dniową przerwę wcześniej, czyli wliczyłam tę 19, 20 i 21 tabletkę do tych 7 dni przerwy. Okres wystąpił, wszystko gra, zaczęłam brać nowe opakowanie. No i teraz mam dylemat... Czy ja jestem zabezpieczona? Wiem, że hormony z tablet są magazynowane na te 7 dni przerwy od 16 pigułki. Czy ja dobrze zrobiłam, czy nie? Prosze, doradźcie mi, bo wizytę u gina mam dopiero w październiku...
bonnie_blue Tu już tylko odwyk może pomóc Wróżka Jeżynka
Ja tez potwierdzam, ze jets ok. Okres wystąpił, a to i tak były ostatnie pigułki.
Poza tym zdarza sie nam zapominac a tym bardziej jak z ukochanym wyjeżdzamy sami
Natalia Gość
Wysłany: 9 Wrzesień 2005, 10:45
Dziekuję Kobietki, wiedziałam, że można na Was liczyć:) Buziaki:*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum