Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6262
Wysłany: 6 Maj 2010, 20:45
zabrałam się za "Pokolenie 89 czyli dzieci PRL'u w wolnej Polsce"
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 13 Paź 2005 Posty: 6262
Wysłany: 6 Maj 2010, 20:59
nie raczej to takie lekkie i przyjemne zdaje się być
_________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać
Co zesłał los trzeba będzie stracić
Nic nie może przecież wiecznie trwać
Za miłość też przyjdzie kiedyś nam zapłacić
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 3243 Skąd: warszawa
Wysłany: 6 Maj 2010, 21:26
Nofret napisał/a:
zabrałam się za "Pokolenie 89 czyli dzieci PRL'u w wolnej Polsce"
O, wypożyczyłam to sobie wczoraj w bibliotece i przeczytałam kilka pierwszych wywiadów. Rzeczywiście dosyć lekka lektura, ale jakże miło się wspomina (bo wiele rzeczy to i ja pamiętam )
A skończyłam dopiero co "Stowarzyszenie Miłośników Literatury i Kartoflanych Obierek" - czytadło takie sobie. Teraz prócz 'Pokolenia...' mam na warsztacie jeszcze 'Bożą podszewkę', ale nie wiem, czy zdołam przebrnąć.
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 3243 Skąd: warszawa
Wysłany: 7 Maj 2010, 20:48
Takie mam własnie podejrzenia, że to może być jednak za cieżkie, ale "Chłopi" mi się podobali i myślałam, że to coś będzie w tym klimacie. Zobaczymy, czy mi 'podejdzie', narazie jestem na początku samym.
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13520 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 7 Maj 2010, 20:51
ja czytam "Ludzi z wysp" Elizabeth Gilbert (tej od "Jedz, módl się, kochaj"). długo się rozkręca ale w sumie jest ciekawa
w ogóle w tym tygodniu w pracy zrobiły dziewczyny Klub Książki każdy przynosi 2 książki żeby do niego wstąpić i można sobie z półki pożyczać do domu czytadła - wg mnie świetny pomysł!
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13520 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 24 Maj 2010, 20:25
dziewczyny, które czytały Browna i serię Millenium - macie pomysł na coś w tym stylu dobrego? tata wyjeżdża hen i szuka lektury dla siebie a to są jego ulubione książki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum