Gabi- jestem z Ciebie dumna
Czytam "Upragnione życie" autor: Louise Voss.
Historia kobiety, która kiedyś oddała szpik kostny. Po kilku latach dostaje list od ojca chłopaca, który dzięki jej szpikowi przeżył i wyzdrowiał. Okoliczności dodatkowe: kobieta kilkukrotnie poroniła, a dziecko, które urodziła zmarło po kilku godzinach. Bardzo pragnie mieć dzieci.
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 06 Wrz 2005 Posty: 3250 Skąd: warszawa
Wysłany: 17 Grudzień 2005, 21:05
Ta...czytałam jeszcze "Anioły i demony". Do około połowy książki (a moze nawet kawałek dalej) nie mogłam się zatrzymać. Wciągnęła mnie jak cholera... Ale zakończenie - beznadziejne (moim zdaniem).
Teraz czytam "E=mc" (oczywiście c jest we wzorze podniesione do kwadratu,ale ja nieatety nie umiem tego zrobić na kompie ) Davida Bodanisa. Jest to biografia najbardziej znanego równania na świecie - polecam gorąco wszystkim,którzy tak jak ja chcieliby zrozumieć o co tak naprawdę w tym chodziło i dlaczego było takie ważne. Książka jest napisana przystępnie,także nawet osoba nie cierpiąca fizyki (jak ja) nie powinna się zrazić.
A wcześniej czytałam "Historię rodziny Roccamatio" Yanna Martela i też polecam....zwłaszcza opowiadanie "Ostatnie godziny - warianty" zrobiło na mnie duuuże wrażenie i pobudziło do rozmyślań.[/code]
Ja czytałam Anioły i demony... fajoskie...
Cyfrowa twierdza... też świetna.. choć początki były niełatwe
i czeka jeszcze na mnie Zwodniczy Punkt... ale to jak skończę Harrego
Wczoraj jak byłam w kinie to już trailer "Kodu" widziałam. W maju premiera. Jak znam życie, obejrzę piracki
a teraz zaczynam "Śnieżnego lisa". Jakaś taka książka o chińskim klimacie.
A ja zaczęłam "Akty wiary" Ericha Segala. W poprzedniej ksiązce tego autora ("Doktorzy"),którą czytałam nie było przedmowy,ale w tej jest - i dowiedziałam się,że to właśnie Segal napisał w 1970 "Love Story" !! Ten film zna chyba każdy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum