Wysłany: 8 Wrzesień 2006, 11:39 herbatka typu pur-erh
Nie znalazłam tego tematu wiec jak by co mnie tu zamknijcie.
Kupiłam taką z guaraną - Liptona... i czyści mnie dzis doczytałam ze moze miec działanie odchudzające...
Napiszcie mi coś więcej o tej herbacie własnie typu Pur-erh
dzieki
Ostatnio zmieniony przez *renika* 3 Październik 2006, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13112 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 8 Wrzesień 2006, 16:43
no czerwona herbatka jest idealna przy odchudzaniu wlasnie dlatego. wspomaga zbijanie tluszczu, czy cos takiego. slyszalam, ze powinno sie ja pic raz dziennie, wtedy nie przeczysci za mocno
Pomogła: 3 razy Wiek: 28 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 10716
Wysłany: 8 Wrzesień 2006, 19:11
herbatki przeczyszczające a h.pu erh to chyba 2 różne rzeczy,ona nie przyspiesza wypróżniana tak jak te wybietnie przeczyszczające np.figura,ona spala tłuszcz
Już kiedyś o tym rozmawiałyśmy. Pamiętam, ze nie ustaliłyśmy jak to jest, ale u niektórych rzeczywiście powoduje ona efekt przeczyszczający, chociaż nie takie jest jej działanie.
www.resmedica.pl
Cytat:
Badania prowadzone na uniwersytetach we Freiburgu i Heidelbergu oraz w Paryżu dowodzą, że Pu-Erh:
- wspomaga pracę wątroby,
- obniża poziom cholesterolu,
- oczyszcza organizm,
- pobudza procesy trawienne,
- skutecznie walczy z nadwagą,
- łagodzi skutki spożycia alkoholu,
- wzmacnia organizm
Chociaż tutaj, na stronie edumed, napisali, że pobudza też perystaltykę jelit.
Cytat:
Dzięki zawartości flawonoidów, alkaloidów oraz substancji mineralnych takich jak cynk, magnez, wapń, żelazo, mangan, miedź, selen, witamina E, herbata ma wysoko cenione właściwości prozdrowotne. Flawonoidy wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne, pomagają w leczeniu miażdżycy i obniżaniu ciśnienia, odtruwają organizm, są silnymi przeciwutleniaczami (opóźniają procesy starzenia).
Działanie preparatu:
Herbata Pu-Erh:
- wspomaga pracę wątroby,
- oczyszcza organizm z toksyn,
- pobudza perystaltykę jelit, pomaga walczyć z nadwagą,
- pomaga obniżyć poziom cholesterolu i ciśnienie krwi,
- wzmacnia organizm, dodaje energii i sił witalnych,
- pomaga zapobiegać nowotworom,
- łagodzi skutki spożycia alkoholu,
- pomaga w stanach depresyjnych, poprawia samopoczucie,
- nie wywiera skutków ubocznych.
Jednak myślę, że jest bezpieczniejsza od tych wszystkich figurowych herbatek, których jak zauważyłyście jestem wrogiem.
Dodam tylko, że herbatka Liptona to nie czysty Pu-Erh, zawiera też chyba ok. 30% herbaty czarnej. Być może gdybyś spróbowała Reniko czystego pu-erha, takiego efektu by nie było. Bo chociaż zwykłe herbaty Liptona niezwykle cenię, przy piciu pu-erha odniosłam wrażenie, że jest baaardzo ostro aromatyzowany i taki nie za fajny przez to. Ogólnie takie połączenie 2 rodzajów herbat i sporej ilości aromatów też może dać taki efekt. Bo różnie organizm na wynalazki reaguje
bonnie_blue Tu już tylko odwyk może pomóc Wróżka Jeżynka
Ja pije codzinnie pu-erh i nie mam zadnych snesacji zoladkowych ani nic.
Reniczko uweazam tak jak Sknerek. Sprobuj herbaty innej firmy to na pewno bedzie lepiej
"Picie herbatek odchudzających ma wspomagać odchudzanie, ale same nie dadzą pożądanego efektu. Większość herbatek odchudzających (te zawierające senes lub kruszynę)działa typowo przeczyszczająco, ale są też mieszanki oparte na czerwonej lub zielonej herbacie, Pu-erh itp., tego typu herbatki działają łagodniej, regulują przemianę materii. Niestety, jak już wcześniej wspomniałam, żadna z nich sama nie spowoduje spadku kilogramów."
ale musze wam powiedzieć ze czuje sie lepiej, znaczy się lepiej trawie, nie mam wzdęc... ogólnie nie najgorzej... a zawsze miałam taki nadymany brzuszek...
ale musze wam powiedzieć ze czuje sie lepiej, znaczy się lepiej trawie, nie mam wzdęc... ogólnie nie najgorzej... a zawsze miałam taki nadymany brzuszek...
taak? to moze i ja powinnam pić,bo też mam stale wzdęcia Reniczko, co konkretniej pijesz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum