Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Ruch i dieta
Autor Wiadomość
alizz 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 23 Luty 2009, 11:36   

milusza, moim zdaniem wyglądasz doskonale. może to jest po prostu Twoja waga i tyle?
ja np. co bym nie robiła, to nie potrafię przytyć nawet kilograma :roll:

atlantis 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 23 Luty 2009, 11:52   

alizz napisał/a:
co bym nie robiła, to nie potrafię przytyć nawet kilograma

chciałabym tak.. :ysz:

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 23 Luty 2009, 11:58   

milusza napisał/a:
Może problem w tym, że ja nie mam nadwagi. Jestem ogólnie szczupła. Mam chude ręcę, nogi, pupe...ale brzunio i boczki :ysz:

I w tym milusza moim zdaniem tkwi problem. Im mniejsza masa tym ciężej schudnąć. Przy mniejszej masie ciała nawet podczas ćwiczeń spala się mniej kalorii, niestety :roll: Poza tym Ty chyba jesteś raczej wysoka, więc ta waga jest w sam raz dla Ciebie zapewne :)
Ja też tak mam, od początku studiów w zasadzie noszę ten sam rozmiar i mam jeszcze niektóre stare rzeczy, w które wchodzę bez problemu, a parę razy już się odchudzałam, jem podobnie do Ciebie i nijak brzucha i boczków zrzucić nie mogę, a kończyny mam szczupłe raczej i tak to sobie walkę z wiatrakami uskuteczniam :roll:

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 23 Luty 2009, 13:32   

miluszko jesteś mojego wzrostu chyba, a ja czasy kiedy ważyłam 53-54 kg uważam za moje minimum. czułam się wtedy doskonale w moim ciele, a jak przez chwilkę było mniej to byłam wg mnie za chuda.. Na pewno to są wszystko subiektywne odczucia..
Tłuszczyk jednak najlepiej spalać ćwicząc aerobowo, pilates raczej Ci nic nie da :roll:

btw a propos budowy ciała to ja się podbudowałam jak zwykle Scarlett Johanson oglądając "Kobiety pragną bardziej" :mrgreen:

Magduś 
Użytkownik Weteran

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 23 Luty 2009, 15:33   

Ja myślę, że to taka nasza "uroda". Mnie też tłuszczyk gromadzi się na brzuchu. Żadna dieta wg mnie w tym nie pomoże, tylko ćwiczenia.

pinix 
Ten stan trzeba juz leczyć

Wysłany: 26 Luty 2009, 11:16   

ja wierze, że dieta pomoże - tzn dieta jak dieta - zdrowe odżywianie - przynajmniej ureguluje przemianę materii:) a to już coś:)

Miluszaa a ty to z czego chcesz chudnąć? do ilu kilogramów;P? Wydaje mi się, że to twoja waga:) Poza tym jesteś osobą w sumie wysoką. Pamiętam jakoś, że Uleńka ma jakoś 168cm a jak Ula z kolei mówi że jesteś wzrostem podobna to waga według mnie jest nawet ciut za mała :)

Ja to mam jakoś dziwnie... Jestem niska mam 160 cm wzrostu i ważę obecnie 57 kg. Od kilku dni staram się zmienić swój sposób odżywiania na zdrowy:) Mam nadzieję zrzucić jeszcze ze dwa, trzy kg i będę się starala utrzymywać wagę.

Z moich obserwacji wiem, że jak ważę mniej niż 54kg to wyglądam już bardzo chudo... że koleżanki mówią, że bardzo schudłam i żebym dalej nie próbowała nawet.

Mam taką dziwną budowę ciała - drobna, ale jak sobie pofolguję to tyję. Może nie w tempie ekspresowym - tycie wymaga czasu hehe dlatego teraz postanowiłam dbać o to co jem :)

[ Dodano: 26 Luty 2009, 12:17 ]
i nijak nie mogę schudnąć w biodrach - bardzo trudno mi to ptrzychodzi - a to mój słaby punkt- biodra ;/

migottka 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 26 Luty 2009, 13:28   

mi jak jakis czas temu wskoczylo to sobie chyba zostalo na dobre .. ehh whatever

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 26 Luty 2009, 16:00   

zdecydowanie milusza wazysz i tak malo przy swoim wzroscie ;-) a na brzuchol silka - Czarek czeka :D

elph 
Za późno na leczenie

Wysłany: 26 Luty 2009, 16:22   

Czarek <mój i Imbirka trener osobisty :faja: > kazał mi ćwiczyć brzuch gdy już padałam na twarz i po 5 ,,brzuszkach" błagałam zeby mnie puścił do szatni już:ysz: Nie mam kurna czasu na siłkę :ysz: Chciałabym do Gimnazjonu, ale tam można tylko do 16- z moim planem to odpada zupełnie. Tam gdzie Ula chodzi jest trochę za daleko. Ale ogólnie mam b. mało czasu. Mam za to masę zajęć plus praca no i w-f. Chodzę na basen, ale to nie to samo co siłka.

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 26 Luty 2009, 17:35   

ja byłam dosłownie 6 razy i odpadłam przy sesji ;)
może wymyślimy w marcu coś co nam wszystkim będzie odpowiadać? :chytry:

Odpowiedz do tematu