Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezbolesne pójście do żłobka
Autor Wiadomość
Ewelka127
Gość
Wysłany: 1 Październik 2006, 23:05   Bezbolesne pójście do żłobka

Moja córka ma 1.5 roczku niedługo będzie musiała pójśc do żłobka. Nie wiem jak to zrobić żeby to było jak najmniej dla niej stresujące. Czy którejs mamy dziecko chodzi do żłobka? Jak tam jest? Opiszcie proszę :)

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 2 Październik 2006, 08:58   

Kurcze mam ten sam problem :( Wiktoria tez bedzie musiała najprawdopodobniej isc do złobka :( I tez sie zastanawiam jak to bedzie :? Na pewno przywykne ale poczatkowo bedzie mi bardzo ciezko :? Juz teraz na sama mysl robi mi sie przykro :cry: Kurcze nie wiem jak to bedzie :? Musimy to jeszcze bardzo dobrze wszystko przedyskutowac i dopiero wówczas podjąć ostateczną decyzje :roll:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2 Październik 2006, 09:27   

dziewczyny jeżeli tylko macie taką możliwość to spróbujcie uniknąć posyłania dziecka do żłobka :?

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 2 Październik 2006, 09:29   

mała mi napisał/a:
dziewczyny jeżeli tylko macie taką możliwość to spróbujcie uniknąć posyłania dziecka do żłobka :?

Takiej odpowiedzi sie spodziewałam własnie :? i dlatego główkuje co tu zrobic zeby tego nie robic :roll:
Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył, a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wierna, dobra i zła; daje rozkosz i rozpacz, przez nią uśmiech i łza; jest jak gołąb i żmija, jest jak piołun i miód, jest jak anioł i demon, jest jak upiór i cud; i szczyt nad chmurami i przepaść bez dna; jest początkiem i końcem -
KOBIETA - aha!

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:08   

Nie no wiadomo, że jak nie ma wyjścia to tragedii nie będzie, zresztą wiemy jakie są realia i opiekunka kosztuje dużo, a też nie mamy gwarancji jak się będzie dzieckiem zajmowała.
Ja się po prostu na zajęciach z psychologii i pedagogiki dowiedziałam, że dziecko musi iść do przedszkola, a nie powinno iść do żłobka.
Ale rzeczywistość jest taka, że często nie da się tego uniknąć i dzieciom krzywda się nie dzieje.

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:10   

Krzywda nie, ale serce boli na sama mysl,ze trzeba je tam gdzies w obcych rekach zostawic :( Ja tez jestem zdania ze taki maluch powinien byc jak najdłuzej przy mamie :!: tylko jezeli sytuacja finansowa zmusza, róznie sie w zyciu dzieje...... :(
KOBIETA - aha!

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:19   

Rozumiem iskierko mimo, że jeszcze nie mam dziecka, to doskonale Cię rozumiem. To jest taki wiek, że dziecko jeszcze potrzebuje kontaktu tylko z jedną osobą. Co innego przedszkolak, on już potrzebuje swojej małej społeczności i innych ludzi.
Iskierko jak się nie uda nic innego zorganizować to na pewno będzie Ci przykro i wiem, że to marne pocieszenie, ale jak nie ma wyjścia to trzeba się po prostu pogodzić z sytuacją i skupić na wyborze żłobka.

GabiRaf 
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:21   

Kurcze, ja jeszcze nie mam maluszka, ale już zaczynam się zastanawiać jak to będzie. Nie stać nas na to żebym zrezygnowała z pracy (no chyba że mnie wywalą). Zatem po macierzyńskim i może kawałku urlopu pewnie będę musiała wrócić do pracy. Niestety 'babcie' też pracują i ja nie wiem jak my rozwiążemy ten problem. Nie wiem, jak to będzie, i powiem Wam, że naprawdę się tego bardzo boję.

[/url]

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:32   

Gabi a nie chcesz wziąć wychowawczego po macierzyńskim?
Poza tym nie stresuj się na zapas, czasami życie samo przynosi rozwiązania :)

iskierka666 
Gaduła

Wysłany: 2 Październik 2006, 10:33   

Dziekuje mała mi za te ciepłe słowa :smt058

Gabi dla Ciebie to nie czas na zmartwienia :smt018 Teraz masz sie cieszyc i dbac o siebie :) Martwic bedziesz sie pózniej :!: Póki co usmiech prosze :D
KOBIETA - aha!

Odpowiedz do tematu