Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Peknieta prezerwatywa i wytrysk do wewnatrz
Autor Wiadomość
Mieloonka 
Nieśmiały Użytkownik
Milla

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:04   

ok, wrocilam z pracy, bylam u lekarza i dostalam recepte na 1 tabletke odpowiednika Postinoru w UK czyli Levonelle.
W tej chwili trwa batalia pomiedzy mna a moim mezczyzna czy powinnam wziac.
Jesli bede w ciazy-nie bedzie to planowane, jestesmy natomiast razem ponad 2 lata i oboje mamy swoje lata(28 i 33), wiec zaakceptuje ten fakt.
Moj partner uwaza, ze to zwykla aborcyjna pigulka- dokonuje wiec tym samym aborcji, a on sie z tym nie zgadza. Nie jestem zdania, ze to aborcja, wiec konflikt miedzy nami trwa a czasu coraz mniej-minelo 12 h.

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:18   

Mieloonko, a probowalas mu wytlumaczyc ze jezeli ja polkniesz i juz doszlo do zaplodnienia i zagniezdzenia, to zarodek, nie dosc, ze przetrwa, to jeszcze te hormony mu pomagaja? :|

Troche to dla mnie dziwne, pigulki normalne tak, a hormony w troche wiekszej dawce (moglabys przeciez zamiast tego polknac 3 zwykle pigulki teraz) juz nie :roll:

migottka 
Moderator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:21   

dokladnie, nie sadze jednak ze doszlo do zagniezdzenia Ula , troche za malo czasu .

Mieloonka 
Nieśmiały Użytkownik
Milla

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:36   

caly czas siedze i mysle, czytam rozne opinie w necie....bardzo rozne.....a moj partner po prostu sie obrazil..tlumaczylam mu jak dziala ta tabletka DOKLADNIE W TEN SAM SPOSOB, ale nie chce albo nie dociera do Niego i raczej nie chce ze mna rozmawiac a pod wplywem emocji juz i tak wykonal taka akcje szantazu emocjonalnego, ze w ogole nie wiem co o tym wszystkim myslec.....powiedzial,ze z nami koniec , jesli wezme te tabletke....
to chore...a ja mam juz dosc...

[ Dodano: 13 Sierpień 2009, 19:38 ]
acha.. Ulenka!!!

Tak, w UK , jesli masz recepte od lekarza-idziesz do apteki i na poczekaniu wydaja Ci za darma zarowno pigulki antykoncepcyjne jak i tabletki tego typu.

ulenka 
Moderator
~insatiable

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:44   

eh, troche szkoda ze ma takie przekonania... zwlaszcza ze to naprawde nie ma dzialania aborcyjnego :roll:
tak czy siak szanse na ciaze nie sa duze (bo przeciez nawet jak para sie stara o dziecko i b. czesto uprawia seks to czesto musza bardzo dlugo czekac) :roll: ale jest ryzyko.

Mieloonka 
Nieśmiały Użytkownik
Milla

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:48   

ok, zgadzam sie, ze moze byc trudno, ale biorac pod uwage fakt, ze odstawilam tabletki jakies 3 tyg temu i nie przyjelam nowego opakowania po skonczonym okresie, moze wskazywac na wieksza plodnosc, Chyba, ze to kolejny mit.
BRAC CZY NIE??????????????? :kwasny: :shock:

magnify 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:53   

kur.. co to za sznataż dziecinny z jego strony?!

migottka 
Moderator

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 19:57   

wiesz co szantazu bym nie zniosla. wez jesli uwazasz ze nie chcesz dziecka, to nie on bylby w ciazy w razie czego ..

Mieloonka 
Nieśmiały Użytkownik
Milla

Wysłany: 13 Sierpień 2009, 21:36   

Ok, wzielam jakies 1,5 h temu..i narazie nic nie czuje. Duzo czytalam na temat ewentualnych ubocznych skutkow, odczuwania mdlosci, zawrotow glowy itp.Poki co jest dobrze, spokojnie.
Nigdy nie zrozumiemy sie na tle pewnych spraw z mezczyznami...dzis jestesmy juz zbyt wyzwolone umyslowo, a mezczyzni zawsze byli i beda twardo i z uporem stac przy swoim-na tym polega ich odwieczna rwalizacja-nawet jesli nie maja w danej chwili racji...
Dzieki.

Magduś 
Użytkownik Weteran

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2009, 21:45   

Dla mnie to jest dziwne, że normalnie z gumką jest ok, a Postinor już nie ok? Heh.

Mieloonka. :kwiatek:

Odpowiedz do tematu