Pomogła: 1 raz Wiek: 97 Dołączyła: 06 Lut 2005 Posty: 6224 Skąd: znad odry i wisły :)
Wysłany: 16 Czerwiec 2005, 20:42
No wlasnie ja tez bylam troche zaskoczona, bo z paseczkami do glucometrow to ja niestety b. czesto mam do czynienia :/ no ale moze te sa jakies bardziej zaawansowane
Ja korzystałam z tej metody 8 miesięcy.Nie jestem z niej zadowolona.Same koszty: 386zł monitor +16 testerów co 2 miesiące 92zł -to niezły wydatek .Monitor każdego dnia pokazuje dzień płodny(czerwony)lub niepłodny(zielony).Dni płodnych miałam od 5-14 dni, dni niepłodnych od 12-19 (razem z okresem). Czekanie na niepłodny dzień moze trochę zachwiać atmosferę w sypialni Kiedy już się pojawiał , ja nie miałam ochoty, lub byłam zmęczona dniem.Więcej miałam w miesiącu dni płodnych niż niepłodnych.Przyjemności mało. Czasami pare dni .Oczywiście zawsze musiała być guma, bo nigdy nie wiadomo...Nie mam zaufania do tej metody,szkoda pieniędzy dziewczyny.Dla mnie to czysta ruletka,a nie żadna antykoncepcja. Pozdrawiam. http://www.persona.info.pl/
Mimiru, paski do glukometru są takie tanie, bo dla diabetyków sa refundowane. <tak przynajmniej mi się wydaje, bo babcia chorowała na cukrzycę i pamietam, ze paski bez recepty kosztowały kilkadziesiąt zł, więc trzeba było do lekarza biegać>
kiedy szukałam czegoś dla siebie bez hormonów to wpadłam na personę. Na pierwszy rzut oka pomyślałam to jest to ale poczytałam więcej i okazało się że jest dość zawodna to przesądziło że skreśliłam ją z mojej listy zainteresowań.
Że nie wspomne o miesięcznym koszcie (paski) no i cyrkami z sikaniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum