Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Persona-wyznacznik dni płodnych/niepłodnych
Autor Wiadomość
imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 16 Czerwiec 2005, 20:42   

No wlasnie ja tez bylam troche zaskoczona, bo z paseczkami do glucometrow to ja niestety b. czesto mam do czynienia :/ no ale moze te sa jakies bardziej zaawansowane ;)

MOTYLEK
Pierwszy Raz

Wysłany: 16 Luty 2006, 15:14   PERSONA

Ja korzystałam z tej metody 8 miesięcy.Nie jestem z niej zadowolona.Same koszty: 386zł monitor +16 testerów co 2 miesiące 92zł -to niezły wydatek :( .Monitor każdego dnia pokazuje dzień płodny(czerwony)lub niepłodny(zielony).Dni płodnych miałam od 5-14 dni, dni niepłodnych od 12-19 (razem z okresem). Czekanie na niepłodny dzień moze trochę zachwiać atmosferę w sypialni :( Kiedy już się pojawiał , ja nie miałam ochoty, lub byłam zmęczona dniem.Więcej miałam w miesiącu dni płodnych niż niepłodnych.Przyjemności mało. Czasami pare dni :? .Oczywiście zawsze musiała być guma, bo nigdy nie wiadomo...Nie mam zaufania do tej metody,szkoda pieniędzy dziewczyny.Dla mnie to czysta ruletka,a nie żadna antykoncepcja. Pozdrawiam. http://www.persona.info.pl/

sknerek
Użytkownik "Sam Swój"

Wysłany: 16 Luty 2006, 23:38   

Mimiru, paski do glukometru są takie tanie, bo dla diabetyków sa refundowane. <tak przynajmniej mi się wydaje, bo babcia chorowała na cukrzycę i pamietam, ze paski bez recepty kosztowały kilkadziesiąt zł, więc trzeba było do lekarza biegać>

ally
Pierwszy Raz

Wysłany: 23 Kwiecień 2007, 14:53   

kiedy szukałam czegoś dla siebie bez hormonów to wpadłam na personę. Na pierwszy rzut oka pomyślałam to jest to ale poczytałam więcej i okazało się że jest dość zawodna to przesądziło że skreśliłam ją z mojej listy zainteresowań.
Że nie wspomne o miesięcznym koszcie (paski) no i cyrkami z sikaniem :oops:

Odpowiedz do tematu