Jeszcze nie zarejestrowany? Aby dołączyć do forumowej społeczności wystarczy kliknać na tym pasku i uczynić to juz teraz! Zyskasz dostęp do całego serwisu.

Psyche & Soma Strona Główna Psyche & Soma
KOBIECE FORUM NIE TYLKO DLA KOBIET :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Mapa GoogleMapa Google  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Twarz i problemy trądzikowe
Autor Wiadomość
imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 15:17   

u mnie powodował takie zatłuszczenie że masakra :shock:

Magduś 
Użytkownik Weteran

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 15:23   

Hmmm. ;> Ja na razie nie zaobserwowałam czegoś takiego u siebie.

SunFlower 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Lipiec 2010, 16:10   

a ja 2 dni temu kupiłam to to:

na razie jest ok. bardzo dobrze się pieni, delikatniusio ściąga skórę ale tak w sam raz(po physiogelu nie było ściągnięcia ale przez to czułam jakbym miała niedomytą twarz), nawilża.

mam nadzieje,że cudownie uleczy moją twarz z pojawiających sie ostatnio wulkanów :jezor:

[ Dodano: 29 Lipiec 2010, 16:17 ]
W necie ten Magdusiowy zel ma suuuper opinie. pewno go kupie jak ten na gorze mi sie skonczy ;) .
póki co z tej serii mam effaclar K. dostałam kiedyś od koleżanki tak 1/3 tubki. używałam go bardzo nieregularnie. spróbuje zastosować sobie nim taka 14 dniowa kuracje(o ile go starczy na tyle dni). zobaczymy czy cos da.

"Albo go kocha albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską."

akjam89 
Pierwszy Raz

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 3 Sierpień 2010, 13:08   

Polecam kosmetyki z linii Clean&Fresh Nantes. Używam żelu oczyszczającego, toniku i kremu nawilżąjącego:) jestem bardzo zadowolona - nie dość, że mam mniej zmian trądzikowych to jeszcze skóra mi się tak nie błyszczy! Polecam tą kurację na problemy z trądzikiem:)

mała mi 
Oficjalny "Psycho Somek"

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 3 Sierpień 2010, 13:08   

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :evil:

przepraszam, ale musiałam :ysz:

sisy 
Użytkownik "Sam Swój"

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 20 Sierpień 2010, 12:11   

Ja po ostatniej wizycie u dermatologa 2 tyg temu dostałam:
differin żel(33zł), myślałam że bardziej będzie wysuszać i łuszczyć skórę, ale jest ok. Davercin płyn(18zl) miejscowo, na wszelki wypadek. Zincteral(8zł) tabletki, któryś raz już je mam i są naprawdę dobre oraz witaminę PP forte(90gr). Pani podeszła do mnie z lupą i powiedziała, że będziemy najpierw złuszczać, bo nie chce katować mnie antybiotykami. Mam wrócić za 2 miesiące. Cieszę się, że nie wpędziła mnie w koszta.

.nothing more. and nothing less.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 23 Sierpień 2010, 12:29   

mam nadzieje, że Ci pomoże. dobrze, że Cię nie zdarła - ja ostatnio dałam 250 zł za zabieg, który mam powtórzyć jeszcze jakieś 3 razy :roll:

ogólnie po tym złuszczaniu moja skóra wygląda okropnie, nie wiem, kiedy to zejdzie. od jutra mam stosować znowu dalacin, aknemycin i skinoren, ale nie uśmiecha mi się posmarowanie tych strupów i łuszczących się płatów alkoholem :roll:

skończyła mi się bioderma sensibio, na poranne mycie kupiłam żel micelarny z tołpy
http://www.wizaz.pl/kosme...l-micelarny.htm

nie ma SLS i jest dość przyjemny :)

poza tym biorę Unidox. zaraz po zabiegu mój naciek w policzku (który mam już od grudnia!) spuchł i bolał, dlatego lekarka przepisała antybiotyk.
dzisiaj jest malutki i płaski, ale jest płyciej pod skórą niż przed zabiegiem. lekarka mówi, że może się wchłonie, a jak nie, to prędzej czy później chirurg.

ogólnie to dermatolog polecona przez Ulę wydaje mi się b. dobra, ale to dość droga impreza :roll: dobrze chociaż, że nie płaciłam za awaryjną konsultację po zabiegu ;)

Magduś 
Użytkownik Weteran

Wysłany: 28 Sierpień 2010, 20:36   

Cofam swoje ochy i achy na temat żelu La Roche-Posay. Takiego wysypu pryszczy to jeszcze w życiu nie miałam. W sumie nie do końca wiem, czy jest to spowodowane tym, ale odstawiłam go i jest jakby lepiej. Jednak był za mocny dla mojej wrażliwej buzi.

imbir 
Oficjalny "Psycho Somek"

Wysłany: 29 Sierpień 2010, 09:37   

Dokladnie takie mialam odczucia, strasznie byl mocny - moim zdaniem to sie nadaje moze dla nastolatkow :roll: a tak to cere tradzikowa trzeba lagodnie oczyszczac.

Magduś 
Użytkownik Weteran

Wysłany: 8 Wrzesień 2010, 20:01   

Byłam dzisiaj u dermo i pani stwierdziła, że moje problemy wynikają z wewnątrz (zaostrzenie po odstawieniu pigułek), więc spytała się mnie, czy wypisać mi znowu pigułki. Jako że i tak miałam znowu zacząć brać, więc spoko, tylko zdecydowałam się na Yasmin.
Oprócz tego przepisała mi witaminy (PP, A, C), Skinoren raz dziennie, mam nakładać na osuszoną skórę (odczekać 20min po umyciu) i punktowo też raz dziennie Clindacne.
Dała mi próbki kosmetyków Iwostin, Eucerin i kremu Cetaphil.

Powiem szczerze, że spodziewałam się bardziej fachowego podejścia po tylu dobrych opiniach i 90zł za wizytę. Że chociaż bardziej przyjrzy się tej mojej skórze, a nie od razu - pigułki. No ale, najważniejsze, żeby leczenie przyniosło pożądany skutek.

[ Dodano: 9 Wrzesień 2010, 14:30 ]
Dziewczyny, Skinoren czy Acnederm?

Odpowiedz do tematu