Wczoraj byliśmy z młodym na testach, wył strasznie - mój bohater
Okazało się ze jest uczulony na grzyby pleśniowe co w powietrzu "fruwają" i na... mąkę, a raczej pyłki, więc piec przy nim nie moge ale zyc sie z tym da
Przynajmniej wiem skąd ma katar, i nie musze go leczyć na przeziębienie.
Zyrtec podawac i juz... a uniknąć grzybka sie nie da...
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13582 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 9 Maj 2008, 15:35
jeśli chodzi o unikanie grzybka to unikajcie przebywania, spania w drewnianych chatach, czy poddaszach z boazerią, bo tam jest wysokie stężenie jego - wiem z doświadczenia
i głównie tam się go czuje. ewentualnie w jakiś zasyfionych łazienkach
Pomogła: 5 razy Wiek: 24 Dołączyła: 26 Gru 2005 Posty: 13582 Skąd: moje miasto :)
Wysłany: 9 Maj 2008, 18:39
ale często nie wiadomo na co jest alergia..
ja mam na grzyby i na trawy i zboża i zawsze miałam jesienią. chyba
najważniejsze to wiedzieć co jest. a, renika, mi się jeszcze objawy nasilały kiedy miałam w sypialni kwiaty doniczkowe - widocznie w ziemi też się robią pleśnie po prostu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 98 Dołączyła: 06 Lut 2005 Posty: 6467 Skąd: znad odry i wisły :)
Wysłany: 9 Maj 2008, 18:50
no wiadomo, najpierw trzeba ustalic --> i najczesciej robi sie to jesienia jednak, kiedy pylenie ogolnie sie zmniejsza. ja mialam powtarzane testy na rozne swinstwa w roznych okresach
renika, a mowila cos ew. o zwiazku tych grzybow z jedzeniem?
_________________ People, what's with all the evil misery?
Piotrek mial robione na drzewa testy w zasadzie Alternarium pyli od kwietnia do listopada najpozniej wiec czy wiosna czy jesien jedna cholera
Pani doktor nic nie mowiła o kwiatkach doniczkowych... ale dobrze wiedziec
Narazie Piotrek nie smarka mi w ogóle, nie ma czerwonych łzawiących oczu nie kaszle - wiec chyba nic mu szczególnie teraz nie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum